Henk alleman

5-2-2015 Telegraaf. Op de startpagina van de Amsterdamse bijlage is een verwijzing naar een artikel op pagina 5 over Henk Alleman opgenomen: Rijk door Inspiratie. Het artikel neemt zeker 3/4 van de pagina in beslag en is gecompleteerd met foto's.

Op dinsdag 3 februari j.l. kwam 's-middags journalist J. Geerds bij Henk thuis en even later een persfotograaf. Het werd een heel leuk en gezellig interview van bijna 1,5 uur. Op basis van het gesprek is het mooie artikel gemaakt. Het is hier in PDF formaat beschikbaar of nog te lezen als u geabonneerd bent.
Telegraaf5feb2015

29-1-2014 Telegraaf. Artikel halve pagina over schilderij dat aan mij toegeschreven is maar niet gesigneerd. Enkele lezers wisten al zeker dat het van mij moest zijn. Het klopt inderdaad. Ik heb het jaren geleden geschilderd en misschien staat mijn naam er niet duidelijk op, of op de achterzijde. Het kan alsnog gesigneerd worden want het is inderdaad door mij geschilderd. Het staat niet op mijn website omdat het schilderij met een particuliere koper uit Canada is meegegaan.

Lees hier het artikel in PDF formaat of als u geabonneerd bent in de papieren of on-line Telegraaf krant

 

Telegraaf kl

 
Henk Alleman wordt vanaf 1981 vaak genoemd in persberichten in
Amsterdams Stadsblad
De Echo
VVV (1987) in Nederlands en Engels
Aspekt
Stadsgids Ouder-Amstel
Amstelveens Weekblad
Amstelland Pers
Buitenveldertse Courant
Nieuws van de Dag
Gemeente Amsterdam
 
Van deze bladen zijn knipsels bewaard. Er zijn nog veel meer persberichten gepubliceerd regiobladen o.a. uit de omgeving van Lisse waar hij een grote overzichtsexpositie heeft gehouden. 

Citaten uit de pers:
Enkele knipsels uit de pers:
De Westertoren in kleurige herftstemming hangt in Saoedi Arabië
Zijn winterlandschappen hangen in Noorwegen
Er ligt een duidelijk accent op de romantisch-impressionistische stijl met een verwantschap aan de Haagse school.
---
Een experimenteel werk, ooit in een heel speciale stemming geschilderd. Het bosfeest der Dromen, laat iets zien van een heel andere kant an zijn kunstenaarschap. De stillevens op de expositie vooral de boeketten alpenbloemen die in de Wallische Alpen werden geschilderd zijn teer van kleur en geven een beeld van de daar aanwezige flora.
Landschappen in de omgeving van Amsterdam, zoals het Gein bij Abcoude met schitterende luchten. Edam, gezien vanaf de Zuiderzeedijk, de Amstelveense Poel in voorjaarstemming en Nes a/d Amstel met de bekende kerktoren lijken met groot gemak geschilderd. Een kijkje op de Riekermolen aan de Borcht, omgeven door lentegroen en bloesem, is van recente datum.